Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

school
22ο  ΛΥΚΕΙΟ ? Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

     Η  ιστορία του σχολείου μας  είναι  μια ιστορία μετεγκαταστάσεων.

       Οι πρώτες κτιριακές εγκαταστάσεις του ήταν , σύμφωνα με μαρτυρίες παλιών καθηγητών, στην οδό Νιρβάνα, δίπλα στο 18ο  Γυμνάσιο, μία  σειρά από απλές ξύλινες κατασκευές , ένα είδος δηλαδή μεγάλου παραπήγματος, που στέγαζε τις σχολικές τάξεις και κάλυπτε  έτσι τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της περιοχής των Άνω Πατησίων.

      Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας  (Ταϋγέτου 60, Πατήσια), στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ?70 , το Λύκειό μας μεταφέρεται στον χώρο αυτό και μοιράζεται το ίδιο κτίριο με το 22ο Γυμνάσιο Αθηνών. Η συστέγαση αυτή θα διατηρηθεί μέχρι την μετεγκατάσταση του σχολείου μας στην περιοχή της Ριζούπολης και τη συγχώνευση του 22ου Γυμνασίου με το γειτονικό του, 21ο.

        Το 2009, στην αρχή της χρονιάς και όχι στην αρχή του σχολικού έτους , όπως λογικά θα περίμενε κανείς, έγινε εσπευσμένα, μόλις κοινοποιήθηκε η επίσημη απόφαση, η μετακόμιση στο νεόκτιστο κτίριο  της Ριζούπολης στη θέση του παλιού εργοστασίου  της  «Θερμίδας».Το μαθητικό δυναμικό άλλαξε σταδιακά , μαθητές δηλαδή που προερχόνταν από την περιοχή του Αγίου Λουκά , την Γκράβα ,την Κυπριάδου , τη Λαμπρινή και τις παρυφές του δήμου Γαλατσίου  έδωσαν τη θέση τους σε παιδιά που  προερχόνταν κυρίως από τη Λαμπρινή και τη Ριζούπολη, τον γειτονικό Περισσό και λιγότερο από τις αρχικές περιοχές προέλευσης.

        Εμβληματικές φυσιογνωμίες του σχολείου, οι παλιοί του διευθυντές , Σταμάτης Καλαβρός ( ?), κ. Κωνσταντίνος Στεφόπουλος και κ. Αγγελική Πέτσικα σφράγισαν με τις διαφορετικές προσωπικότητές τους την πορεία και τη φυσιογνωμία του 22ου Λυκείου , το στήριξαν και το οργάνωσαν με τη σύμπραξη των μαθητών και των γονέων τους.

      Και η ιστορία του 22ου Λυκείου συνεχίζεται…

Επιμέλεια κειμένου: Στεργέλη Πέρσα