ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2019-2020

Περιβαλλον και Τεχνη: Βιομηχανικο Μουσειο Φωταεριου ….. μια εικαστικη προσεγγιση στο αστικο περιβαλλον

Υπευθυνες καθηγητριες: Τσιχλη Σταυρουλα, Δημου Ευαγγελια

  

Υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Περιβάλλον και Τέχνη: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ….. μία εικαστική προσέγγιση στο αστικό περιβάλλον» από μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου του σχολείου, στο πλαίσιο της δράσης «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» της Monumenta και του Δήμου Αθηναίων. Τα παιδιά προσέγγισαν τις έννοιες του «graffiti» και της «street art», μέσω της αναζήτησης στο αστικό περιβάλλον αντίστοιχων έργων, του διαλόγου και της προσωπικής δημιουργίας. Οι μαθήτριες του
τμήματος Β 1 Νεκταρία Π. και Τριανταφυλλιά Π. αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας στην ηλεκτρονική διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε κατά την ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος.

Δείτε την ενδιαφέρουσα παρουσίαση


Βουλη των εφηβων

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΤΕΡΓΕΛΗ Π.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ (Π) – Saint Joseph

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στη συγκεκριμένη δράση , υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Στεργέλη Π.

Δείτε περισσότερα στην σχετική παρουσίαση


Η ιστορια συναντα τις Τεχνες, τα Γραμματα και την Τεχνολογια: Ο ανθρωπος και η Διαδρομη του από την Αναγεννηση στο Συγχρονο Πολιτισμενο Κοσμο

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ:  ΖΩΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ,  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΑΝΟΥ

Οικονομικές Επιστήμες: 6o μαθητικό ευρωπαϊκό συνέδριο στη Βενετία

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο  που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία από 28 Νοεμβρίου 2019 ως 2 Δεκεμβρίου 2019. Το θέμα που επέλεξε η ομάδα των συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών να παρουσιαστεί ήταν «Leonardo da Vinci:  μεγάλος ζωγράφος αλλά και οραματιστής και πρωτοπόρος της σύγχρονης μηχανικής και τεχνολογίας».

Οι μαθητές αξιοποιώντας ποικίλες πηγές παρουσίασαν με πρωτότυπο τρόπο ένα δρώμενο. Συγκεκριμένα, εκτυλίχθηκε μια φανταστική συζήτηση ανάμεσα στον μεγάλο επιστήμονα και καλλιτέχνη της Αναγέννησης και σε έναν σύγχρονο νέο ο οποίος μέσω του διαλόγου ανακάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του μεγάλου δημιουργού. Ο Leonardo da Vinci προβλημάτισε και γοήτευσε τα παιδιά με την ικανότητά του να μπολιάζει ιδανικά τέχνη, επιστήμη και τεχνολογία. Μέσα από την έρευνά τους ανακάλυψαν τον καθολικό άνθρωπο (homo universalis) της Αναγέννησης και αναπόφευκτα έκαναν συγκρίσεις με την εποχή μας.

Στο συνέδριο οι μαθητές είχαν ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιπλέον κατά την πενθήμερη παραμονή τους στην Ιταλία επισκέφθηκαν εκτός από τη Βενετία το Μιλάνο, την Πάντοβα και τη Βερόνα, εντυπωσιάστηκαν από τα αξιοθέατα και παράλληλα γνώρισαν  σημαντικές πτυχές του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού.

Δείτε φωτογραφίες από το ταξίδι